(4.54/5.00)
Klantenservice
Account
0
Winkelwagen
Veelgestelde vragen over buitenspeelgoed

GetSet

EXIT GetSet bestellen
Wat zijn de verschillen tussen de EXIT GetSet toestellen?

Er zijn GetSet speeltoestellen, speel- en sporttoestellen en sporttoestellen. Bij de complete GetSet monkeybars, de modellen inclusief accessoires, bepalen de accessoires of het gaat om een speel-, speel- en sport- of sportuitvoering.

De GetSet powerstations zijn allemaal sporttoestellen. Deze GetSets bevatten sportaccessoires en zijn geschikt voor iedereen vanaf veertien jaar. De GetSets uit de PS500 serie bestaan uit een powerstation en monkeybar; de toestellen uit de PS600 serie hebben als extra aanbouw een gym frame met turnringen.

Bij de GetSet monkeybars exclusief accessoires bepaal je zelf welke accessoires je gebruikt. Dit zijn basis speel- en fitnessrekken waaraan je zelf speel- en/of sportaccessoires kunt toevoegen. Deze GetSet is er in compact formaat, waarbij je twee accessoires kunt bevestigen aan het frame. Bij de uitgebreide GetSet kun je drie accessoires toevoegen. Deze GetSets zijn geschikt voor iedereen vanaf drie jaar.

Welke EXIT GetSet past bij mijn wensen?

We helpen je graag om de juiste keuze te maken, zodat je een GetSet koopt waar je jarenlang plezier van hebt. Maak gebruik van onze GetSet keuzehulp, volg de stappen en ontdek welk GetSet toestel aan al jouw wensen voldoet!

Voor wie is de EXIT GetSet geschikt?

De GetSet speeltoestellen en speel- en sporttoestellen zijn gekeurd volgens de speelgoednorm en geschikt voor iedereen vanaf drie jaar. De sporttoestellen van de GetSet zijn gekeurd en getest op alle veiligheidseisen die van toepassing zijn op deze toestellen en zijn geschikt voor iedereen vanaf veertien jaar.

Is de EXIT GetSet ook geschikt voor professioneel gebruik?

De GetSet is alleen bedoeld voor thuisgebruik; dat wil zeggen voor gebruik in eigen tuin en dus niet voor professioneel gebruik.

Hoe wordt de GetSet geleverd na bestellen?

Afhankelijk van welke GetSet jij besteld hebt, wordt deze met pakketdienst DPD of vervoersdienst Dachser bij je thuisbezorgd. Meer informatie hierover vind je op onze website bij jouw GetSet uitvoering.

Van welk materiaal is een EXIT GetSet gemaakt?

Het frame van de GetSet is gemaakt van gegalvaniseerd en gepoedercoat staal. Hierdoor heeft de GetSet een lange levensduur en is er minder kans op roest.

EXIT GetSet accessoires
Kan ik de GetSet accessoires ook los bestellen?

Alle speel- en sportaccessoires voor de GetSet zijn ook los te bestellen. Handig als je een extra accessoire wil toevoegen aan jouw GetSet of als je een accessoire wil vervangen.

Let op: voor het veilig gebruik van de GetSet toestellen met accessoires, raden wij aan om een bokszak en oefenstang nooit naast een schommel te bevestigen.

De kunststof turnringen zijn geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar. Voor het veilig gebruik van de GetSet turnringen raden wij aan om deze na gebruik omhoog te hijsen, buiten het bereik van kinderen.

De haltersteunen worden exclusief halterstang geleverd. Voor het veilig gebruik raden wij aan om een halterstang na gebruik veilig op te bergen, buiten het bereik van kinderen.

Past elke GetSet accessoire op een EXIT GetSet?

De GetSet speel- en/of sportaccessoires passen op de verschillende GetSet toestellen.

Houd er wel rekening mee dat voor het veilig gebruik van de GetSet met accessoires het aan te raden is om een bokszak en oefenstang nooit naast een schommel te bevestigen.

Kan ik GetSet accessoires wisselen?

Je kunt speel- en/of sportaccessoires naar eigen wens toevoegen aan jouw GetSet. De GetSet is zo ontworpen dat de meeste accessoires eenvoudig te verwisselen zijn met een handig bevestigingssysteem. Met het quick release systeem met karabijnhaak hang je eenvoudig GetSet accessoires op. Wil je een accessoire verwijderen? Dan klik je deze uit de karabijnhaak en klaar!

Als je kind is uitgekeken op een accessoire, kun je deze tijdelijk verwijderen en hang je er een andere GetSet speelaccessoire voor terug. Zo houd je het buitenspelen leuk en gevarieerd.

Heb je een GetSet speeltoestel aangeschaft en zijn de kinderen inmiddels echte pubers geworden? Dan kun je variëren door de speelaccessoires te combineren met sportaccessoires. De GetSet groeit met jou en je gezin mee!

Wil je een nieuwe oefening opnemen in jouw work-out op de GetSet, dan verwijder je een accessoire en hang je een nieuw sportaccessoire aan het frame. Zo heb je lekker lang plezier van jouw multifunctionele GetSet!

Let op: voor het veilig gebruik van de GetSet met accessoires, raden wij aan om een bokszak en oefenstang nooit naast een schommel te bevestigen.

Hoeveel accessoires zijn er maximaal toegestaan in de GetSet?

In een GetSet uit de MB200, PS500 en PS600 serie kunnen in het midden van de monkeybar twee accessoires bevestigd worden. Aan beide zijkanten kun je ook een accessoire kwijt. Voor de GetSet uit de MB300 serie geldt dat er in het midden ruimte is voor maar liefst drie accessoires.

Let op: voor het veilig gebruik van de GetSet met accessoires, raden wij aan om een bokszak en oefenstang nooit naast een schommel te bevestigen.

Welke afmeting halterstang past op de GetSet?

In de GetSet haltersteunen passen halterstangen met een minimale afmeting (binnenmaat) van 120 centimeter.

Welke afmeting battle rope past op de GetSet?

De dikte van een battle rope ligt meestal tussen de 2,5 en 5 cm. Let er bij de aanschaf op dat de battle rope past door de GetSet battle rope ringen; deze hebben een diameter van 6,5 cm (binnenmaat).

Kan ik GetSet accessoires ook gebruiken op een speel- of sporttoestel van een ander merk?

Alle GetSet accessoires zijn alleen bedoeld voor gebruik in EXIT GetSet toestellen en niet geschikt voor speel- en sporttoestellen van andere merken.

Kan ik accessoires van een ander merk ook gebruiken op mijn GetSet toestel?

Voor de GetSet toestellen zijn bijpassende GetSet accessoires beschikbaar. Wij kunnen niet garanderen dat accessoires van andere merken op de GetSet passen of veilig te gebruiken zijn.

EXIT GetSet plaatsen
Welke ondergrond raden jullie aan voor mijn EXIT GetSet?

GetSet toestellen kunnen op losse ondergronden geplaatst worden. Denk hierbij aan zand- en kleigrond en gras. Ook is het aan te raden om EXIT veiligheidstegels onder het GetSet toestel te plaatsen. De tegels zorgen voor een zachtere landing, omdat ze de impact van een val verspreiden over een groter oppervlak. De kans op letsel is hierdoor een stuk kleiner. Zo kun jij met een gerust hart jouw kinderen laten buitenspelen.

Moet ik bij het opbouwen van een EXIT GetSet rekening houden met een veiligheidsafstand?

Wij raden aan om bij elk GetSet speeltoestel en speel- en sporttoestel 2 meter rondom vrij te houden. Bij een GetSet sporttoestel dient 2,5 meter rondom vrij gehouden te worden. Zo kun je voorkomen dat gebruikers van de GetSet tijdens het spelen en/of sporten tegen bijvoorbeeld een muur, hek, schutting of andere voorwerpen botsen.

Hoe ver moet een GetSet van de erfgrens staan?

Wij raden aan om 2 meter rondom vrij te houden bij een GetSet speeltoestel en speel- en sporttoestel. Bij een GetSet sporttoestel adviseren wij om als afstand 2,5 meter rondom vrij te houden. Zo kun je voorkomen dat kinderen tijdens het spelen tegen bijvoorbeeld een muur, hek, schutting of andere voorwerpen botsen.

Heb ik voor het verankeren van een EXIT GetSet een funderingsplan nodig?

Er wordt standaard bij elke GetSet een verankeringsset (exclusief snelbeton) meegeleverd inclusief stappenplan. Zo kun je precies zien hoe je jouw GetSet stevig kunt vastzetten. In onze GetSet instructievideo’s geven wij handige tips en trucs voor zowel de verankering als de montage van de GetSet monkeybar. 

Bedenk voor je gaat graven goed waar je de GetSet neerzet, ook in verband met kabels en leidingen die mogelijk in de grond kunnen zitten. Zo voorkom je dat deze beschadigd raken.

Welk beton adviseren jullie om de EXIT GetSet in te verankeren?

Wij raden aan om snelbeton te gebruiken bij het verankeren van de GetSet. Twee zakken van 25 kg per grondanker is voldoende.

EXIT GetSet monteren
Met hoeveel personen moet je de EXIT GetSet opbouwen?

Gezien de grootte van het toestel is het verstandig om met meerdere volwassenen de GetSet op te bouwen. Dit komt zeker van pas bij de verankering en het monteren van de grote onderdelen. Met twee volwassenen kost het opbouwen van de minst uitgebreide versie 2,5 uur en de meest uitgebreide versie van de Getset 7 uur.

Is er speciaal gereedschap nodig om de GetSet te monteren?

Voor het monteren van een GetSet toestel heb je het volgende gereedschap nodig: een rubberen hamer, waterpas, schop en rolmaat/meetlint.

Zorg er verder voor dat je voldoende snelbeton in huis hebt voor de verankering (zie handleiding). Ook is het handig om een emmer met water klaar te hebben staan.

Tip: met een ratel dopsleutel of een doppenset voor de accuboormachine gaat de montage een stuk sneller.

Mijn GetSet staat instabiel. Hoe los ik dit op?

Wij adviseren om enige tijd na plaatsing van de GetSet alle bouten en moeren nog eens goed aan te draaien. Voor de stabiliteit van een GetSet toestel is het verder van belang dat het driehoekje van het grondanker voor ongeveer de helft bedekt is met snelbeton. Het kan zijn dat de gaten voor de verankering iets dieper zijn geweest dan 35 centimeter. Hierdoor kun je wat beton tekortkomen om de gaten te vullen. Is dit het geval? Graaf dan het zand weer af en vul het gat verder op met snelbeton, totdat de driehoek van het grondanker goed in het beton staat.

Kan ik mijn EXIT GetSet anders opbouwen dan op de afbeeldingen getoond?

Bij de GetSet powerstations is het technisch gezien mogelijk om het gym frame in een hoek aan de toren te bevestigen in plaats van deze in het verlengde van het toestel te plaatsen, zoals aangegeven in de handleiding en op onze website.

De GetSet powerstations zijn echter alleen in de opstelling zoals hierboven benoemd gekeurd. Voor een hoekopstelling is dan ook geen handleiding en stappenplan voor de fundering beschikbaar. Als er nieuwe varianten of uitbreidingen van de GetSet zijn, dan leveren wij deze als gekeurd, compleet product, dus inclusief handleiding en stappenplan voor de fundering.

Let op: voor het veilig gebruik van de GetSet toestellen met accessoires raden wij aan om een bokszak en oefenstang nooit naast een schommel te bevestigen.

Plaats je de GetSet in een hoekopstelling, pas dan op als je met meerdere personen tegelijk gebruik maakt van het toestel.

Past een EXIT GetSet klimwand ook op een andere plek in de GetSet?

Bij de GetSet powerstations is het technisch gezien mogelijk om de klimwand op een andere plek aan de toren te bevestigen. In dit geval is ons advies om de klimwand en de fitnessbank om te wisselen, aangezien de GetSet powerstations in deze uitvoering zijn gekeurd.

Is het mogelijk de GetSet te demonteren en anders op te bouwen?

Ja, je kunt de GetSet demonteren en op een andere plek opbouwen. Controleer wel altijd of de onderdelen technisch in orde zijn voor je het toestel weer gaat monteren. Neem bij twijfel gerust contact op met onze klantenservice.

EXIT GetSet onderhoud
Hoe maak ik mijn EXIT GetSet schoon?

Je kunt het beste de GetSet schoonmaken met een droge doek of een natte doek met koud tot lauw water. Gebruik voor het schoonmaken van de stalen onderdelen geen heet water, schoonmaakmiddelen, andere oplosmiddelen en harde materialen zoals schuursponzen en borstels. De houten delen mogen wel met zeep worden schoongemaakt.

Kan ik de GetSet schoonspuiten met een hogedrukreiniger?

Het beste kun je de GetSet schoonmaken met een droge of natte doek. Door de kracht van een hogedrukreiniger kan de beschermende laag van het frame van de GetSet beschadigd raken.

Kan een EXIT GetSet in de winter buiten blijven staan en kunnen de GetSet accessoires bevestigd blijven?

Ja, de GetSet kan in de winter buiten blijven staan. Wij adviseren wel om de EXIT GetSet bokszak naar binnen te halen als de temperatuur onder de 5 graden komt; dit om te voorkomen dat het water in de bokszak bevriest.

Ook is het verstandig om de GetSet accessoires met touw, zoals de schommel, trapeze, houten turnringen en klimtouw, te verwijderen voor een langere levensduur.

Is een EXIT GetSet bestand tegen wind of storm?

De GetSet staat in principe stevig door het verankeringssysteem en kan dus tegen een windstoot. Als hevige wind of een storm verwacht wordt, is het wel verstandig om de accessoires te verwijderen.

Wat kan ik doen als een onderdeel van de GetSet aan vervanging toe is?

Nieuwe onderdelen voor jouw GetSet kun je via onze webshop bestellen. Hoe het bestellen van onderdelen in zijn werk gaat, lees je in onze blog Hoe bestel ik nieuwe onderdelen voor mijn EXIT buitenspeelgoed?

Let op: voordat je een onderdeel bestelt, is het goed om te kijken naar de garantietermijnen van jouw GetSet. Heb je nog garantie? Ga naar het EXIT Service Portaal en laat ons weten welk onderdeel je wilt vervangen. Dan gaan wij voor je aan de slag.

Moet het gebruikte hout behandeld worden?

Nee, de houten onderdelen van de GetSet zijn behandeld met een watergedragen, transparante beits voor een optimale bescherming. Hierdoor is het hout bestand tegen houtrot en weersinvloeden zoals regen. Wil je het hout nog extra behandelen, dan adviseren wij beits, zodat het hout kan blijven ademen.

Zijn de houten onderdelen van de GetSet geïmpregneerd?

Nee, de houten onderdelen van de GetSet zijn behandeld met een watergedragen, transparante beits voor een optimale bescherming. Hierdoor is het hout bestand tegen houtrot en weersinvloeden zoals regen. Wil je het hout nog extra behandelen, dan adviseren wij beits, zodat het hout kan blijven ademen.

Zijn zwarte punten op het hout en verkleuring van het hout normaal?

Ja, in seizoenen met een hogere vochtigheid kunnen zwarte puntjes op het hout ontstaan (weerplekken). Dit is niet schadelijk en verdwijnt wanneer de vochtigheid daalt en de temperatuur stijgt. Je kunt dit eventueel verwijderen met handwarm water en zeep.

De houten onderdelen van de GetSet zijn behandeld met een watergedragen, transparante beits voor een optimale bescherming. Hierdoor is het hout bestand tegen houtrot en weersinvloeden zoals regen. Wil je het hout nog extra behandelen, dan adviseren wij beits, zodat het hout kan blijven ademen.

Headerlogo

Welkom bij EXIT Toys!

Onze website maakt gebruik van cookies. Zo gebruiken wij functionele, analytische en tracking cookies om het verkeer op onze website te analyseren en om content te personaliseren. Hierdoor kunnen we de gebruikservaring op de website te verbeteren.

Door op 'Aanpassen' te klikken, leest je meer over de specifieke soorten cookies en kunt je jouw voorkeuren aanpassen. Door op 'Alle cookies toestaan' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.

Cookies aanpassen

Noodzakelijke cookies zijn nodig om de website functioneel te houden. Deze cookies zorgen er onder andere voor dat je afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk
Door analytische cookies te verzamelen bedrijpen wij beter hoe onze website wordt gebruikt. Met deze gegevens kunnen wij onze website aanpassen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens wordt anoniem gedaan.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die worden bezocht. Het doel hiervan is om relevantie informatie en advertenties te tonen aan deze gebruikers.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan