(4.50/5.00)
Klantenservice
Account
0
Winkelwagen
Veelgestelde vragen over buitenspeelgoed

Zwembaden

Zwembad plaatsen
Wat is de beste ondergrond voor mijn EXIT zwembad?

Zwembaden van EXIT Toys kun je op een vlakke en stabiele ondergrond plaatsen zoals gras of een verharde ondergrond. Zorg ervoor dat je de ondergrond voor het plaatsen goed schoonmaakt en er geen scherpe voorwerpen meer onder het zwembad liggen. Daarnaast adviseren wij om een grondzeil te gebruiken.

Kan ik mijn EXIT zwembad op een aflopende ondergrond plaatsen?

Nee, wij adviseren om het zwembad op een rechte ondergrond te plaatsen. Hierdoor zal het waterpeil in het hele zwembad gelijk zijn en zal er niet onnodig veel druk aan een zijde ontstaan. Twijfel je of het zwembad op de juiste plaats staat? Controleer dan direct bij het vullen of het water naar een kant helt, als dat zo is, dan adviseren wij om een andere plek te zoeken voor het zwembad.

Zwembad (de)monteren
De buizen van mijn zwembadframe lijken niet te passen. Hoe kan dit?

De buizen van de rechthoekige zwembaden met afmeting 220 x 150 x 65 cm en 300 x 200 x 65 cm lijken allemaal gelijk te zijn. Toch zit er een klein lengteverschil in. Kijk dus goed naar de lengte van de buizen. De langere buizen horen aan de lange zijde van het zwembad en de kortere buizen aan de korte zijde. Dit kun je ook zien in de handleiding. 

De hoeken van mijn EXIT zwembad lijken los te zitten. Klopt dit?

Ja, dit klopt. Bij de rechthoekige zwembaden met afmeting 400 x 200 x 100 cm, 400 x 200 x 122 cm, 540 x 250 x 100 cm en 540 x 250 x 122 cm hebben de hoekstukken een kleinere diameter dan de buizen waar ze in zitten. Deze speling is nodig vanwege de druk van het water op de liner. Door speling in het frame kan het water zich goed verdelen en wordt voorkomen dat de liner scheurt.

De lange zijden van mijn EXIT zwembad buigen naar binnen, is dit normaal?

Ja, een rechthoekig EXIT zwembad buigt altijd enkele centimeters naar binnen. Bij grotere zwembaden van 100 of 122 cm hoog kan het bad tijdens het vullen zo’n 30 tot 40 cm naar binnen buigen. Geen zorgen; dit trekt bij zodra het bad voller raakt. Buigt het bad na het vullen nog steeds sterk naar binnen? Dan zit er te weinig water in het bad en krijgen het frame en de liner te weinig tegendruk. Vul het zwembad bij.

Is jouw EXIT zwembad sterk naar binnen gebogen, maar lager dan 100 cm? Controleer dan of de lange buizen zijn aangesloten op de lange zijden van het zwembad en de korte buizen op de korte zijden. Goed om te weten: er is maar een klein zichtbaar verschil tussen deze buizen. Check de verschillende lengtes daarom in de handleiding.

Kan ik mijn EXIT zwembad het hele jaar buiten laten staan?

Nee, onze EXIT zwembaden zijn geschikt voor de warmere periode van het jaar en daarom niet geschikt voor het najaar en de winter. In onze blog lees je alles over het winterklaar maken van je zwembad.

Hoe kan ik mijn EXIT zwembad afbouwen en opbergen?

In de blog ‘Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?’ lees je alles over het afbouwen en opbergen van je EXIT zwembad.

Kan ik de filterpomp gebruiken om het zwembad te legen?

Als je een zandfilterpomp hebt, dan kun je deze gebruiken voor het legen van je zwembad. Bij de andere EXIT filterpompen is dit niet mogelijk.

Zwembad vullen
Hoeveel liter water gaat er in mijn EXIT zwembad?

Wij adviseren om een EXIT zwembad tot maximaal 90% te vullen met water. Hieronder vind je hoeveel liter water er dan in onze zwembaden gaat:

Afmeting EXIT zwembad Watercapaciteit Tijd met 600 liter per uur Tijd met 1.200 liter per uur 
220 x 150 x 65 cm 1.800 liter  3,00 uur 1,50 uur 
300 x 200 x 65 cm 3.700 liter  6,17 uur  3,08 uur 
400 x 200 x 100 cm 7.020 liter  11,70 uur 5,85 uur 
400 x 200 x 122 cm 8.870 liter  14,78 uur  7,39 uur 
540 x 250 x 100 cm 12.600 liter  21,00 uur  10,50 uur 
540 x 250 x 122 cm  13.465 liter  22,44 uur  11,22 uu
ø 244 x 76 cm  2.780 liter 4,63 uur  2,32 uur 
ø 300 x 76 cm 4.383 liter 7,31 uur  3,65 uur 
ø 360 x 76 cm 6.125 liter  10,21 uur  5,10 uur
ø 360 x 122 cm 10.126 liter  16,88 uur  8,44 uur
ø 427 x 122 cm 14.758 liter  24,60 uur  12,30 uur 
ø 450 x 122 cm 15.233 liter  25,39 uur 12,69 uur 
ø 488 x 122 cm 19.330 liter  32,22 uur  16,11 uur 
Waar moet ik op letten bij het vullen van mijn EXIT zwembad?

Als je het zwembad gaat vullen is het belangrijk dat het zwembad op z’n minst is gevuld totdat het onderste gat van de filterpomp aansluiting ruim onder water ligt. Het bovenste gat (waar het schone water weer terug het zwembad instroomt) mag in principe boven het water blijven. Let op: bij de zwembaden van 100 – 122 cm hoog kan het zijn dat het frame in het begin naar binnentrekt. Dit lost zichzelf op zodra het zwembad voldoende gevuld is. 

Ik wil of kan mijn bad niet tot 90 procent vullen, mag dit?

Ja dit mag, zolang je zorgt dat het in- en uitlaatventiel onder water zijn. Bij grote rechthoekige zwembaden trekt de toprail (de bovenste framebuizen) in dat geval wel krom.

Kan ik tijdens het vullen bij het zwembad weglopen?

Zodra je het water in het zwembad laat, is het verstandig om regelmatig te blijven controleren of alles nog gaat zoals het hoort. Daarom adviseren we je om niet weg te gaan van huis en het zwembad langere tijd onbeheerd achter te laten. Vooral in het begin is het belangrijk om te zien of het zwembad gelijkmatig wordt gevuld, er geen vouwen in de bodem meer zitten, het frame nog goed in elkaar zit en de poten nog stevig op de plek staan. 

Zwembad onderhouden
Moet er chloor in mijn zwembadwater?

Om het zwembadwater en daarmee het zwembad schoon te houden, adviseren wij inderdaad het water te voorzien van chloor. Chloor ontsmet het water en houdt het water vrij van bacteriën en schimmels.

Let op dat je chloortabletten niet direct aan het water toevoegt, maar door middel van een chloordrijver. De chloordrijver van EXIT Toys zorgt ervoor dat het chloor zich mooi kan verspreiden door het zwembadwater. Met de verstelbare draaiknop kun je zelf bepalen hoeveel chloortabletten er in een bepaalde tijd worden afgegeven.

Hou er rekening mee dat je niet te veel, maar ook niet te weinig chloor aan het water toevoegt. Met de EXIT teststrips kun je onder andere het chloorgehalte van het zwembadwater meten en hiermee de kwaliteit van het zwembadwater. Onderneem actie als de waarde te hoog of te laag is. Twijfel je over de kwaliteit van je zwembadwater, neem dan contact op met een zwembadspecialist in de buurt.

Kan er in plaats van chloor ook zout in het zwembadwater?

Ja, in plaats van chloor kan ook zout worden toegevoegd aan het zwembadwater. Alle zwembaden, overkappingen en schaduwdoeken van EXIT Toys kunnen zowel tegen chloor als zout. Bij gebruik van een zoutwaterfilter is er wel meer kans op roestvorming bij zwembad overkappingen en schaduwdoeken. Maak daarom aan het einde van elke dag dat het zwembad is gebruikt, het frame van de overkapping en/of schaduwdoek schoon met schoon leidingwater. Let er bij het kopen van het zoutwatersysteem op dat onze aansluitingen een diameter van 32 millimeter hebben.

Hoe hou ik het zwembad schoon?

Hoe schoon het zwembadwater en het zwembad blijft, hangt van verschillende factoren af.

Bij al onze EXIT zwembaden wordt een filterpomp geleverd. Een filterpomp filtert vuil uit het zwembadwater en houdt op deze manier het water schoon. Voeg daarnaast een ontsmettingsmiddel, zoals chloor, toe aan het zwembadwater. Chloor ontsmet het water en houdt het water vrij van bacteriën en schimmels.

Voor het schoonhouden van je zwembad is het ook belangrijk dat de kwaliteit van het water goed is. Er moet een goede balans zijn tussen het chloorgehalte, de pH-waarde en de totale alkaliteit van het water. Met de EXIT teststrips test je de kwaliteit van het water en kun je actie ondernemen zodra de waarden te hoog of te laag zijn.

Om je zwembad te beschermen tegen weersinvloeden en vuil van buitenaf adviseren wij een zwembad afdekzeil te gebruiken. Een zwembad grondzeil voorkomt beschadiging en schimmelvorming van onderaf. Bekijk ons aanbod aan zwembadzeilen.

Mocht er toch vuil in het zwembad zijn gekomen, dan kun je dit verwijderen met de zwembad onderhoudsset van EXIT Toys. Met het schepnetje vis je vuil uit het water en dankzij de vacuümkop kan de zwembadbodem intensief worden gereinigd.

Waarom is het belangrijk om zwembadwater te behandelen?

Vervuild zwemwater kan gevolgen hebben voor je gezondheid en kan ervoor zorgen dat je zwembad en pomp worden aangetast. Door het water regelmatig te controleren en te behandelen verleng je de levensduur van het zwembad en heb je er langer plezier van.

Hoe kan ik mijn zwembadwater schoonhouden?

In de blog ‘Hoe hou ik mijn zwembad schoon?’ lees je alles over het behandelen van het zwembadwater. En wil je meer weten over het testen van je zwembadwater? Hierover kun je alles lezen in de blog ‘zwembadwater testen’. 

Ik heb last van groen zwembadwater. Wat kan ik hiertegen doen?

Algen zijn vaak de boosdoeners van groen zwembadwater. Je kunt het volgende doen wanneer je hier last hebt:

Stap 1: Breng de pH-waarde en de chloorwaarde op peil met pH-plus, pH-min en chloortabletten. Laat dit ongeveer 4 uur circuleren in het water en meet opnieuw met de EXIT teststrips, waarmee je eenvoudig kunt zien of het water nu de juiste pH- en chloorwaarde heeft. 

Stap 2: Voeg een vlokmiddel toe aan het zwemwater. Dit zorgt ervoor dat kleine vuildeeltjes samenklonteren en naar de bodem zinken. 

Stap 3: Leg de filterpomp gedurende 12 uur stil.

Stap 4: 'Stofzuig' de samengeklitte vuildeeltjes op met de ‘waste’-stand van je filterpomp.

Veel zwemplezier!

Hoe kan ik voorkomen dat de wanden en de bodem van het EXIT zwembad glad worden?

De wanden en de bodem van het bad kunnen glibberig worden door een verandering in de waterkwaliteit. Je kunt de kwaliteit van het water op peil houden door regelmatig de pH-waarde en het chloor te testen (zie ook onze blog ‘zwembadwater testen’) en het zwembad af te dekken als hij niet wordt gebruikt. Voor een extra schoon zwembad kun je één keer per week met een zachte doek langs de wanden van het zwembad gaan.

Hoe zorg ik dat mijn zwembadwater warm blijft? 

Een ideale oplossing voor een hogere watertemperatuur is een zwembad overkapping. Deze verwarmt het zwembad op natuurlijke wijze dankzij de warmte van de zon en houdt het water langer warm. Je kunt het zwembad ook afdekken met een afdekzeil. En voor nóg meer luxe, adviseren wij de EXIT warmtepomp

Kan ik ook dieren in het EXIT zwembad laten spelen?

Nee, onze zwembaden zijn niet geschikt voor huisdieren, zoals katten en honden. Scherpe klauwen en tanden kunnen ervoor zorgen dat je zwembad beschadigd raakt.

De liner van mijn EXIT zwembad is lek, wat kan ik doen?

De EXIT zwembaden zijn veelvuldig getest en sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen. Tóch kan het gebeuren dat er een gaatje in de liner ontstaat. Hiervoor kun je de meegeleverde liner reparatieset gebruiken. Dit is een plakset die bestaat uit transparante plakstrips en een stuk liner. Handig: de plakstrips uit deze set kunnen ook onder water geplakt worden en je kunt hierna direct zwemmen! 

Hoe werkt het plakken van kleine gaatjes in de liner?

 1. Gebruik de transparante plakstrips en knip deze in het gewenste formaat.
 2. Indien het bad leeg is: maak de plek rondom het gaatje goed droog en schoon.
 3. Dicht het gaatje met de plakstrips. Voor extra stevigheid kun je het gaatje aan de binnenkant én de buitenkant plakken. 
 4. Druk de plakstrips goed aan, zodat ze stevig vast blijven zitten.

Voor een langdurige oplossing kun je de liner plakken met het meegeleverde stuk liner. Dit doe je zo:

 1. Zorg dat het bad leeg en goed droog is.
 2. Knip het stuk liner in het gewenste formaat.
 3. Plak het stuk liner vast met watervaste zacht PCV lijm. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van het bad.
 4. Laat de lijm goed uitharden, zie hiervoor de verpakking van de lijm.


Lekt de liner bij een naad? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Welke lijm kan ik gebruiken om mijn zwembad te repareren?

Voor het repareren van je zwembad kun je zachte pvc-lijm gebruiken zodra de liner goed droog is gemaakt. Dit is verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt. Lees voor gebruik van de lijm goed de instructies op de verpakking. Let op: harde pvc-lijm is absoluut niet geschikt voor het lijmen van je zwembad.

Zijn EXIT zwembaden ftalaten vrij?

Ja, al onze PVC-producten zijn vrij van ftalaten.

Zwembad filterpomp
Moet ik een filterpomp gebruiken met mijn EXIT zwembad?

Ja, bij EXIT zwembaden adviseren wij om altijd een filterpomp te gebruiken.

Welke filterpomp kan ik het beste kiezen?

Je kunt bij onze zwembaden kiezen voor een cartridge filterpomp of een zandfilterpomp. In onze blog ‘Wat is het verschil tussen een cartridge filterpomp en een zandfilterpomp?’ lees je alles over de verschillen tussen de EXIT filterpompen.

Kan ik bij mijn zwembad een grotere filterpomp kopen?

De zwembaden van EXIT Toys worden standaard geleverd met een bijpassende filterpomp. Wil je toch liever een grotere filterpomp dan kun je dit uiteraard zelf aansluiten. Hoe sterker de filterpomp, hoe schoner het water blijft. Let er wel op dat de filterpomp een aansluiting heeft van 32 millimeter.

Kan ik mijn zwembad zonder filterpomp kopen?

Nee, wij verkopen alleen zwembaden in combinatie met een filterpomp. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd de geschikte filterpomp voor jouw zwembad hebt.

Kan de filterpomp aan blijven staan als we in het zwembad willen zwemmen?

Nee, tijdens het zwemmen adviseren wij om de filterpomp tijdelijk uit te zetten. Zet de filterpomp na het zwemmen zo snel mogelijk weer aan. 

Passen filterwatten in mijn filterpomp?

Je kunt voor alle zwembad filterpompen van EXIT Toys filterwatten gebruiken om het water te reinigen. De filterwatten hebben fijne vezels waardoor zelfs het allerkleinste vuil, zoals zand en algen, opgevangen wordt. Daarnaast zijn de watten uitwasbaar en kunnen ze tot maar liefst drie jaar lang gebruikt worden. Bij de EXIT filterwatten voor cartridge filterpompen wordt een losse bodem meegeleverd, hierdoor kunnen de watten niet in het pompsysteem terechtkomen. 

Voor schoon water adviseren wij - zeker in de zomerperiode - de filterwatten elke twee weken uit te wassen (zonder wasmiddel of wasverzachter). Dan geniet je de hele zomer van kristalhelder zwembadwater.

Hoeveel ampère is er nodig om de filterpomp te laten werken?

Een filterpomp gebruikt ongeveer 0,35 tot 4,0 ampère stroom. Normale huishoudens hebben een aansluiting van 15 ampère.

Hoe lang moet ik mijn filterpomp laten draaien?

Een filterpomp werkt het beste als hij 24 uur per dag aan blijft staan. Zo blijft het water altijd in beweging en voorkom je de groei van algen en bacteriën in het water. 

Moet ik mijn zwembad filterpomp ’s nachts uitzetten?

Nee, een filterpomp werkt het beste als hij 24 uur per dag aan blijft staan. Zo blijft het water altijd in beweging en voorkom je de groei van algen en bacteriën in het water.  

Is het erg als de filterpomp nat wordt van het zwembadwater of regen?

Nee, de EXIT filterpompen zijn beschermd tegen spatwater. Als er een grote storm op komst is adviseren wij wel om de filterpomp tijdelijk af te dekken.

Hoe verwijder ik de in- en uitlaatzeef en plaats ik de stopper als ik het filter van de filterpomp wil verwisselen?

Bij het vervangen van de filtervulling van de filterpomp, is het belangrijk dat er geen water meer naar de pomp stroomt. Verwijder daarom de in- en uitlaatzeef die aan de binnenkant van het zwembad zit in zijn geheel. Plaats dan de meegeleverde stopper in de liner. Dit kan lastig zijn, omdat de liner weinig speling heeft. Je kunt wat vaseline gebruiken of de liner warm wrijven met de handen, dan wordt het materiaal flexibeler. Verder mag je wel wat kracht gebruiken en drukken en draaien, dan lukt het vast. 
 
Als het mogelijk is, kun je ook de filterpomp optillen tot boven het waterniveau. Dan heb je geen last van lekkage en gaat het vervangen van de filtervulling een stuk eenvoudiger. 

Hoe verbind ik mijn zandfilterpomp/cartridge filterpomp en eventueel warmtepomp met mijn zwembad?

Met het stappenplan en de instructie afbeeldingen in deze blog is het aansluiten van jouw zwembadpomp(en) een fluitje van een cent!

Ik krijg de adapters niet aangesloten op de zwembad in- en uitlaat, wat kan ik doen?

De adapter, ook wel “strainer” genoemd, gaat soms wat stroef in de zwembadwand. Dit kan zeker het geval zijn wanneer de zwembadliner koud is. Onze tip is om de adapter draaiend en duwend te bevestigen.

Hoe gebruik ik mijn zwembad zandfilterpomp van EXIT Toys?

Informatie hierover en over de verschillende functies van de zandfilterpomp lees je hier.

Wat betekenen de verschillende standen van mijn zandfilterpomp?

In onze blog ‘Hoe werkt een EXIT zandfilterpomp?’ lees je alles over de verschillende standen van de zandfilterpomp.

Hoe werkt de “backwash”-functie van mijn zandfilterpomp?

In onze blog leggen we je uit hoe de terugloopfunctie werkt.

Mijn zandfilterpomp lekt, wat kan ik doen?

Volg onderstaande stappen wanneer je zandfilterpomp lekt: 

 1. Controleer of het lipje van het deksel goed in de inham van de pomp valt. Dit lipje vind je aan de achterzijde van de pomp. 
 2. Controleer of de rode ring op de juiste manier in het deksel ligt. Ligt de ring gedraaid of zit deze los, leg de ring dan weer op de juiste manier in het deksel (zie handleiding).  
  Het kan ook zijn dat de deksel wat verschoven is bij de montage van de ring. Bevestig dan de deksel weer goed op de pomp. 
 3. Heb je filterzand in de pomp zitten en gebruik je de terugloop-functie (backwashen) om het zand te reinigen? Controleer dan of de draaiknop bovenop het deksel (achterzijde) losgedraaid is tijdens het backwashen. In onze blog over de werking van een zandfilterpomp kun je lezen hoe deze terugloop-functie werkt. Gebruik je filterwatten in de zandfilterpomp, dan kun je deze functie niet gebruiken! 

Blijft de pomp ondanks alles toch lekken? Dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice

Ik heb een skimmer bij mijn zwembad gekocht, waar moet ik op letten bij het installeren?

In onze blog laten we je zien hoe je een skimmer aansluit en waar je op moet letten.

Verkopen jullie ook filter cartridges?

Nee, EXIT Toys verkoopt filterwatten die geschikt zijn voor zandfilterpompen én cartridge filterpompen. De EXIT filterwatten zorgen voor kristalhelder zwemwater, zijn uitwasbaar op 30°C met waszakje (zonder wasmiddel of wasverzachter) en gaan tot drie jaar mee.

Voor schoon water adviseren wij - zeker in de zomerperiode - de filterwatten elke twee weken uit te wassen. Dan geniet je de hele zomer van kristalhelder zwembadwater. Alle voordelen van filterwatten lees je hier.

Ik heb de dichtingsring van mijn zandfilterpomp niet ontvangen, klopt dit?

De dichtingsring van zandfilterpompen (in de handleiding genummerd als 395072) wordt standaard meegeleverd. Deze zit in tegenstelling tot wat in de handleiding staat niet in de doos, maar al in de rand van de pomp.

Hoeveel filterwatten heb ik nodig in mijn filterpomp?

In een zandfilterpomp gaat de hele inhoud van de doos: circa 30 stuks. Voor cartridge filterpompen wordt er meestal een grotere hoeveelheid filterwatten geleverd dan dat je in één keer nodig hebt. Vul de cartridge filterpomp tot de rand en druk de filterwatten licht aan. Op deze manier passen er 12-13 filterwatten in een 300gal/h pomp, 13-21 filterwatten in een 530gal/h pomp en 33-37 filterwatten in een pomp van 800gal/h en 1000gal/h. In de spa-pomp van EXIT Toys passen ongeveer 12 filterwatten.

Ik krijg mijn zwembad filterwatten niet volledig uitgewassen, hoort dit?

Filterwatten was je eenvoudig uit, met de hand of met de wasmachine op 30 °C en met waszakje (zonder wasmiddel of wasverzachter). Daarna zijn ze weer klaar voor gebruik. De filterwatten worden niet meer zo wit als vóór het eerste gebruik.

Hoe werkt de meegeleverde bodem voor filterwatten?

Bij gebruik van filterwatten in een cartridge filterpomp is het belangrijk om de meegeleverde bodem te gebruiken. Hiermee sluit je de bodem van de pomp af. Zo voorkom je dat een filterwat te ver in de pomp terechtkomt en dat de pomp defect gaat. Plaats de meegeleverde bodem in de filterpomp vóórdat je de filterwatten plaatst. Voor een zandfilterpomp heb je geen bodem nodig, hier zit al een filterplaat in.

Zwembad warmtepomp
Waarom zou ik een warmtepomp aanschaffen?

Met een EXIT zwembad warmtepomp kun je jouw zwembadwater opwarmen tot maar liefst 40 graden! Hierdoor kun je eerder genieten van jouw zwembad, bijvoorbeeld als het in het voorjaar (nog) niet zo warm is. Met een warmtepomp kun je ook het zwemseizoen verlengen en beleef je in het naseizoen nog veel plezier aan jouw zwembad. 
 
Een warmtepomp werkt al als de buitentemperatuur 10° Celsius of hoger is. Ook ‘s nachts moet de temperatuur boven de 10 graden zijn. Is het kouder van 10 graden, dan wordt het water niet verwarmd en koelt het zwemwater af. Dan duurt het uiteraard langer om het water weer op te warmen. 
 
De warmtepomp zet de buitenlucht om in warmte. Hoe warmer het buiten is, hoe efficiënter jouw zwemwater opgewarmd wordt. Als het water op de gewenste temperatuur is, slaat de pomp af. Is de watertemperatuur weer lager dan gewenst? Dan springt de warmtepomp automatisch weer aan. 
 
Lees meer over de werking van warmtepompen in onze blog. Hier zie je ook welke warmtepomp past bij jouw EXIT zwembad. 

Welke warmtepomp is geschikt voor mijn EXIT zwembad?

Het aantal liter water in jouw zwembad bepaalt welke warmtepomp je nodig hebt. EXIT Toys heeft een warmtepomp voor zwembaden tot 10.000 liter water, een warmtepomp voor zwembaden tot 15.000 liter water en een warmtepomp voor zwembaden tot 22.000 liter water. De watercapaciteit van jouw EXIT zwembad vind je op de verpakking én onder het product op onze website. De warmtepompen van EXIT Toys zijn geschikt voor filterpompen vanaf 300 gal/h.

Mijn warmtepomp geeft een foutmelding, wat kan ik doen?

Storingen van de warmtepomp zijn vaak het gevolg van te weinig doorstroming van het water. Controleer daarom het filter van je filterpomp (zowel bij een cartridge filterpomp als zandfilterpomp) en reinig of vervang deze indien nodig. Zeker bij het gebruik van extra toebehoren zoals een zoutsysteem is het van belang om het filter regelmatig te controleren en vervangen.

Hoeveel energie verbruikt een warmtepomp van EXIT Toys?

Bij warmtepompen van EXIT Toys en een buitentemperatuur van 26 graden kan de COP (Coefficient of Performance) oplopen tot wel 6,5. Dit betekent dat wanneer er 1 kWh elektriciteit in de pomp gaat, er 6,5 kWh aan warmte het zwembad in komt. Dat is dus een warmtewinst van 5,5 kWh! Hoe hoog de COP is, verschilt per pomp. Hoe hoger de COP van de pomp, hoe gunstiger het verbruik is. Hoeveel energie jouw warmtepomp precies verbruikt is afhankelijk van veel factoren zoals de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid zwemwater, de hoeveelheid zon en wind, of het zwembad in een bosrijke omgeving staat en of het zwembad na gebruik wordt afgedekt.

Help, mijn warmtepomp bevriest! Wat kan ik doen?

Aan de achterkant van een warmtepomp van EXIT Toys zit een warmtewisselaar, waar koelmiddel doorheen stroomt. Is dit bevroren en geeft de pomp de melding “Error107”? Geen zorgen! Dit is een teken dat je pomp hard aan het werk is. Tip van EXIT: zet de achterkant van de pomp richting de zon. Zo help je de pomp een handje en is je zwemwater binnen no time op temperatuur!

Mijn warmtepomp verliest water. Is dit normaal?

Ja, een warmtepomp verliest condenswater uit de buitenlucht. Dit betekent dus niet dat je slang of warmtepomp lekt.

Mijn warmtepomp maakt best veel lawaai. Hoe kan ik dit verhelpen?

Waarschijnlijk hoor je het geblaas van de ventilator van de warmtepomp. Heel vervelend, maar hier is weinig aan te doen. Het kan helpen om de pomp iets te draaien, zodat het geluid de andere kant op gaat. Check of de warmtepomp op een vlakke ondergrond staat. Als dat niet het geval is, kan de pomp namelijk gaan trillen. Verschuif de pomp dan iets naar een vlakke ondergrond. 

Uit de zwembad warmtepomp komt condenswater, hoeveel water is normaal?

Het is normaal dat er condenswater uit de warmtepomp komt, dit kan een plas zijn. Hoe kouder het buiten is, hoe meer condenswater de warmtepomp verliest. Dit komt doordat de pomp dan harder moet werken; de koelvloeistof bevriest en ook hier komt condens af. Wanneer je de warmtepomp in een tuinhuis of schuur plaatst zal er ook meer condens ontstaan.

Zwembad overkapping
Past de EXIT zwembad overkapping ook op andere zwembaden?

In onze blog: ‘Past een EXIT zwembad overkapping op mijn zwembad?’ lees je alles over de mogelijkheden voor jouw zwembad.

Waar moet ik op letten bij het opbouwen van mijn EXIT zwembad overkapping?

In onze montagevideo geven wij handige tips en trucs voor de montage van een EXIT zwembad overkapping. 

Tijdens het opbouwen van mijn zwembad overkapping valt mijn zwembad uit elkaar, hoe kan dit?

Vaak is dit het gevolg van onjuiste montage van de framebuizen. Controleer of de lange buizen zijn aangesloten op de lange zijden van het bad en de korte buizen op de korte zijden; er is maar een klein zichtbaar verschil tussen de grote en kleine buizen.

Zijn de buizen correct bevestigd? Dan is ons advies om het zwembad alvast te laten vullen terwijl je de overkapping opbouwt. Het zwembadframe wordt vanaf 10 cm water al stabieler.

Is er voldoende ruimte onder de EXIT zwembad overkapping?

Onder onze zwembad overkappingen is er voldoende ruimte om te bewegen. Je kunt dus nog lekker een balletje overgooien en je kunt er, in veel gevallen, zelfs onder staan! Let er wel altijd op dat er voldoende frisse lucht onder de overkapping komt tijdens het zwemmen.

Vanwege de vorm is de overkapping in het midden het hoogst. Hieronder vind je de maximale hoogtes van de overkappingen voor alle EXIT zwembaden, wanneer deze op het bad gemonteerd zijn. Om een goed beeld te krijgen van de hoogtes kun je een aantal afmetingen aanklikken voor een video.

244x76cm - 180 cm 220x150x65cm - 135 cm
300x76cm -  220 cm 300x200x65cm - 149 cm
360x76cm -  250 cm 400x200x100cm - 181 cm
360x122cm - 295 cm 540x250x100cm - 220 cm
427x122cm - 320 cm 400x200x122cm - 222 cm
450x122cm - 330 cm 540x250x122cm - 240 cm
488x122cm - 350 cm  
Kan ik in mijn zwembad zwemmen als de EXIT overkapping dicht zit?

Zorg dat er altijd genoeg frisse lucht onder de EXIT zwembad overkapping komt tijdens het zwemmen. Heb je een overkapping met een afmeting van 400 x 200 cm of 540 x 250 cm? Dan kun je de zijkanten van de overkapping er eenvoudig afhalen of de ramen openen. De ronde overkappingen kun je het beste op een kier laten staan. Maak de overkapping dus alleen helemaal dicht met de banden of elastieken als je geen gebruikmaakt van het zwembad.

Kan ik verbranden onder de EXIT zwembad overkapping?

De EXIT zwembadoverkapping helpt uv-straling voor 60% tegen te houden. Hierdoor verbrand je dus minder snel tijdens het zwemmen. Met een EXIT zwembad overkapping zwem je dus veiliger: maar vergeet je niet alsnog in te smeren!

Hoe verwarmt de EXIT zwembad overkapping het water?

De EXIT zwembad overkapping maakt gebruik van de zon om je zwembad te verwarmen. Als de zon schijnt gaan de zonnestralen door de overkapping heen, zodat de lucht en het water warm worden. De overkapping zorgt er vervolgens voor dat de warmte niet ontsnapt. Als je de overkapping zoveel mogelijk dicht laat zal het water lekker warm blijven en profiteer je het beste van de zonkracht.

Wat moet ik met de overkapping doen tijdens hevige windvlagen of storm?

Zorg dat je de overkapping altijd, zowel open als dicht, vastmaakt met de geleverde elastieken. De overkapping kan in principe tegen wind, maar tegen de meest hevige windvlagen moet ook deze overkapping beschermd worden. Wij adviseren het volgende:

Bij rustig weer (tot windkracht 2) kun je de overkapping zowel open als dicht en zelfs voor een deel uitgeklapt op het zwembad laten zitten. Bij een windkracht van 2 tot 6 adviseren wij om de overkapping of helemaal open te klappen of helemaal dicht te maken. Bij een windkracht hoger dan 6 adviseren wij de overkapping volledig open te klappen en te verankeren. Bij twijfel kun je het beste de overkapping open klappen, zodat het zwembad zo min mogelijk wind vangt.

Hoe maak ik de overkapping schoon?

Je kunt vuil het beste voorzichtig afpoetsen met lauw of koud water. Schoonmaakmiddelen en harde materialen zoals schuursponzen en borstels kun je beter niet gebruiken.

Zorgt de EXIT zwembad overkapping ervoor dat mijn kinderen niet in het zwembad terecht komen?

Nee, de zwembad overkapping voorkomt de eerste uitnodiging om in het zwembad te gaan maar kan dit niet volledig voorkomen. Toezicht van een volwassene is ten alle tijden wenselijk.

Er zit ruimte tussen de EXIT overkapping en mijn zwembad, klopt dit?

Ja, dit is normaal. Hoe kleiner het zwembad is, hoe meer ruimte er tussen de overkapping en het zwembad zit.

Wat kan ik doen tegen beestjes die bovenin mijn zwembad overkapping blijven zitten?

Het is onvermijdelijk dat er af en toe beestjes onder de overkapping vliegen. Je kunt de overkapping zo nu en dan half open zetten zodat ze er onderuit kunnen vliegen.

Kan de EXIT zwembad overkapping dicht wanneer je een skimmer aan het frame hebt bevestigd?

Ja, dit kan.  

Ik krijg de schroeven van mijn 220 x 150 cm of 300 x 200 cm EXIT zwembad overkapping niet bevestigd, hoe kan dit?

Bij deze zwembad overkappingen worden twee sets schroeven geleverd, één set voor EXIT zwembaden en één universele set voor andere zwembaden. Controleer dus of je de juiste set schroeven hebt gebruikt. Lukt het niet met de juiste schroeven? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zwembad schaduwdoek
Van welk materiaal zijn EXIT zwembad schaduwdoeken gemaakt?

De zwembad schaduwdoeken van EXIT Toys zijn gemaakt van Oxford fabric. Dit is een sterk, lichtgewicht materiaal met een hoge kwaliteit afwerking. De stof is waterafstotend en slijtvast.

Kan ik mijn EXIT zwembad schaduwdoek schoonmaken?

Ja, je kunt de zwembad schaduwdoeken van EXIT Toys gemakkelijk reinigen. Hiervoor kun je het beste een zachte doek met lauw water gebruiken.

Is een EXIT zwembad schaduwdoek kleurvast?

Het materiaal van een EXIT zwembad schaduwdoek is geschikt voor outdoor. Verkleuringen door de zon zullen minimaal optreden, maar zijn onvermijdelijk.

Zwembad accessoires
Headerlogo

Welkom bij EXIT Toys!

Onze website maakt gebruik van cookies. Zo gebruiken wij functionele, analytische en tracking cookies om het verkeer op onze website te analyseren en om content te personaliseren. Hierdoor kunnen we de gebruikservaring op de website te verbeteren.

Door op 'Aanpassen' te klikken, leest je meer over de specifieke soorten cookies en kunt je jouw voorkeuren aanpassen. Door op 'Alle cookies toestaan' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.

Cookies aanpassen

Noodzakelijke cookies zijn nodig om de website functioneel te houden. Deze cookies zorgen er onder andere voor dat je afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk
Door analytische cookies te verzamelen bedrijpen wij beter hoe onze website wordt gebruikt. Met deze gegevens kunnen wij onze website aanpassen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens wordt anoniem gedaan.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die worden bezocht. Het doel hiervan is om relevantie informatie en advertenties te tonen aan deze gebruikers.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan