(4.50/5.00)
Klantenservice
Account
0
Winkelwagen
Veelgestelde vragen over buitenspeelgoed

Trampolines

Trampoline bestellen
Wat zijn de verschillen tussen de EXIT Allure en Lotus trampolines?

De Allure en Lotus trampolines verschillen als het gaat om uitstraling en materiaal. Houd je van klassiek, dan zit je met een EXIT Allure trampoline goed. Dit is een ijzersterke trampoline met W-vormige poten. Hierbij heb je de keuze uit modellen op poten, inground, rond of rechthoekig. De ronde Lotus trampoline heeft een unieke uitstraling door de L-vormige poten. Deze poten maakt deze trampoline super stabiel. 
 
Beide trampoline series zijn er in een Classic en Premium variant. Het verschil zit in het gebruik van andere onderdelen, zoals de springveren, de beschermrand en het veiligheidsnet. In de blog ‘Wat zijn de verschillen tussen de EXIT Allure en Lotus trampolines?’ zetten we de verschillen overzichtelijk op een rij. 

Wat is het verschil tussen W-poten en L-poten bij een trampoline?

Het verschil in de poten zit vooral in de uitstraling van de trampoline. Trampolines met W-poten hebben een klassieke look, terwijl trampolines met de sierlijke L-vormige poten juist heel uniek en eigentijds zijn. Zowel de W- als L-poten zorgen voor een ijzersterke en stabiele trampoline; het is net wat het beste bij jullie past.

Welke trampoline past bij mijn wensen?

We helpen je graag om de juiste keuze te maken, zodat je een trampoline koopt waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Maak gebruik van onze trampoline keuzehulp, volg de stappen en ontdek welke trampoline aan al jouw wensen voldoet!

Ik zie verschillende maten bij een trampoline, hoe zit dat?

De trampoline heeft naast de standaardmaat (bijvoorbeeld ø 305cm en ø 366cm) ook nog een maximale maat en een springoppervlak. De maximale maat is de maat waar je rekening mee moet houden als je wilt weten of de trampoline in je tuin past. Het springoppervlak is ruimte op de springmat die overblijft als de beschermrand over de veren heen ligt. Dit is dus het deel waar je op kunt springen.  

Kan ik ook een losse beschermrand voor mijn trampoline bestellen?

Ja, van al ons buitenspeelgoed zijn ook onderdelen verkrijgbaar. Let op! Bij het kopen van een nieuwe beschermrand is het belangrijk om de juiste trampoline-serie en maat te kiezen. Staat jouw onderdeel er niet bij? Laat het ons weten, wij helpen je graag om het juiste onderdeel te bestellen.

Let op: EXIT beschermranden zijn alleen bedoeld voor EXIT trampolines en niet geschikt voor trampolines van andere merken.

Hoe meet ik de lengte van mijn trampolineveren?

De lengte van de trampolineveer meet je op met een rolmaat of meetlat. Haal de veer los van de trampoline en meet de totale lengte van de veer vanaf de buitenkant van de haken.

Hoe meet ik de lengte van mijn trampolineveren?

Trampoline plaatsen
Wat is de ruimte die ik vrij moet houden rondom de trampoline?

Wij raden aan om bij iedere trampoline twee meter rondom vrij te houden. Zo kun je voorkomen dat kinderen tijdens het springen tegen bijvoorbeeld een muur, hek, schutting of andere voorwerpen botsen.

Kan ik mijn trampoline op poten ook ingraven?

Nee, Je kunt een trampoline op poten niet ingraven omdat het frame niet gelijk is aan een ingraaftrampoline. De poten van een ingraaftrampoline zijn korter en de beschermrand heeft een ventilatiesysteem zodat de lucht tijdens het springen onder de trampoline weg kan. Lees meer over de verschillen tussen ingraaftrampolines en trampolines op poten in onze blog.

Kan ik mijn ingraaftrampoline ook ombouwen naar een trampoline op poten?

Nee, het frame van een inground of groundlevel trampoline is niet geschikt voor het ombouwen naar een trampoline op poten. Lees meer over de verschillen tussen ingraaftrampolines en trampolines op poten in onze blog.

Trampoline monteren
Kan ik mijn EXIT ingraaftrampoline zonder veiligheidsnet ombouwen naar een ingraaftrampoline met veiligheidsnet?

Dit is alleen mogelijk voor de EXIT Dynamic groundlevel trampolines. Wil jij deze EXIT trampoline ombouwen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag bij het bestellen van de benodigde onderdelen.

Kan ik mijn EXIT ingraaftrampoline met veiligheidsnet ombouwen naar een ingraaftrampoline zonder veiligheidsnet?

Dit verschilt per trampoline serie. Heb je een inground trampoline zoals de EXIT Silhouette, EXIT Black Edition of EXIT Allure? Dan kun je deze niet ombouwen naar een ingraaftrampoline zonder veiligheidsnet; de koppelstukken van deze trampolines blijven zonder veiligheidsnet uitsteken.

Heb je een EXIT Dynamic groundlevel trampoline met veiligheidsnet? Dan is ombouwen wel mogelijk. Je hebt geen last van uitstekende koppelstukken; deze kun je van de toprail verwijderen. Het is dan echter wel belangrijk om te zorgen voor een valdempende ondergrond 1 meter rondom het springoppervlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidstegels. Deze zijn bij EXIT Toys in combinatie met de EXIT Dynamic groundlevel trampoline te bestellen.

Kan ik het veiligheidsnet bij een rechthoekige trampoline draaien zodat de ingang op een andere plek zit?

Nee, dit kan helaas niet. De bevestigingsgaten van het veiligheidsnet en de beschermhoes zijn zo gemaakt dat het veiligheidsnet maar op één manier op de beschermrand past.

Ik heb een Silhouette, Black Edition, Tiggy junior, PeakPro of Dynamic trampoline. Hoe rijg ik het koord door het voetbeschermingssysteem van mijn trampoline om dit te bevestigen aan het springdoek? Bekijk onze instructievideo.

Het voetbeschermingssysteem van deze trampolines maak je vast door met naald en draad het meegeleverde koord door elk vijfde gaatje van het net te rijgen (je slaat dus steeds vier gaten over). Hierna haal je het koord door een haak van het springdoek. Trek het koord regelmatig strak. Doe je dit niet, dan merk je aan het einde dat je koord tekortkomt. Dit herhaal je totdat je helemaal rond bent. Bekijk onze instructievideo om te zien hoe het precies werkt.

Trampoline onderhouden
Hoe weet ik of mijn trampoline veilig is?

Om de veiligheid van de trampoline te waarborgen is het belangrijk om de trampoline regelmatig te controleren op eventueel kapotte of losse onderdelen, zodat je het op tijd kunt vervangen. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Springdoek: staat het springdoek nog op spanning?
  • Frame: zitten alle buizen nog goed in elkaar en zitten de frameverbindingen nog op hun plaats?
  • Springveren: staan de veren nog op spanning en zijn ze onbeschadigd?
  • Beschermrand: worden de veren nog volledig bedekt door de beschermrand en is het voetbeschermingssysteem nog op de juiste manier bevestigd?
Hoe maak ik mijn trampoline schoon?

Afhankelijk van de viezigheid op je trampoline kies je voor een droge doek of een natte doek met koud tot lauw water. Gebruik voor het schoonmaken van de trampoline géén heet water, schoonmaakmiddelen of andere oplosmiddelen.

De beschermrand van mijn trampoline zuigt zich vol met water. Hoe komt dat?

Het schuim in de beschermrand van EXIT trampolines moet kunnen ademen om zo schimmel in de beschermrand tegen te gaan. De beschermrand heeft daarom ventilatiegaten die water doorlaten, maar ook zorgen dat het water weer verdampt als het droog is. Aan de onderkant zitten kleine gaatjes om het overtollige water weg te laten lopen.

Waarom zitten er gaten in de EXIT trampoline afdekhoes?

Onze trampoline afdekhoezen beschermen de trampoline tegen invloeden van buitenaf zoals regen, sneeuw, ijs, UV-straling en vuil zoals bladeren van een boom. Maar waarom zitten er dan gaten in de afdekhoes? Deze gaten zorgen voor goede afwatering, waardoor water of sneeuw niet op de trampoline blijft liggen.

Kan mijn trampoline in de winter buiten blijven staan?

Ja! Je hoeft een EXIT trampoline niet volledig af te bouwen in het najaar. Omdat je in de winter minder of geen gebruik zult maken van de trampoline, adviseren we je wel om de beschermrand en het veiligheidsnet op te bergen. Daarnaast kunnen het frame, de veren en de springmat worden afgedekt met een trampoline afdekhoes voor optimaal behoud van de trampoline.

Let op bij sneeuw of regen!

Langdurige regen of sneeuw kan zorgen voor gewicht op de springmat, waardoor de veren door kunnen zakken. Dit zorgt er op den duur voor dat de springkwaliteit van de trampoline verslechterd. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen hebben onze afdekhoezen afwateringsgaten die zorgen voor een goede doorloop van water, maar bij een grote hoeveelheid, bevriezing of verstopping van de gaten kan er een plas op de trampoline blijven staan. Houd dit in de gaten en verwijder het tijdig van de trampoline.

EXIT tip: Heb je een veiligheidsnet en berg je deze op in de winter? De openingen die ontstaan als je de buizen van het veiligheidsnet verwijdert, kun je afdekken met de bijgeleverde afdekkapjes. Op deze manier komt er geen vuiligheid in de trampoline.

Is mijn trampoline bestand tegen wind of storm?

De trampoline kan in principe tegen een windstoot. Zodra er hevige wind of een storm wordt verwacht, is het verstandig om maatregelen te nemen.

Bij harde wind adviseren wij de trampoline vast te maken aan de grond. Voor de trampolines op poten hebben we een speciaal EXIT trampoline ankerset. Mocht er echt een flinke storm op komst zijn, dan raden wij aan de trampoline op te bergen.

Voor onze inground en groundlevel adviseren wij bij echt harde wind of storm de trampoline op te bergen of vast te maken met spanbanden.

Trampoline veiligheidstegels
Hoe worden veiligheidstegels bij mij afgeleverd?

Onze veiligheidstegels worden door Dachser op één pallet bij jou thuis bezorgd. Houd er bij ontvangst en plaatsing rekening mee dat de tegels ongeveer 8 kilo per stuk wegen.

Hoe moet ik de veiligheidstegels van EXIT Toys neerleggen?

Het aantal, type en de verdeling van veiligheidstegels verschilt per trampoline serie en maat. In de handleiding van jouw EXIT trampoline vind je hoe je de tegels om jouw trampoline kunt leggen. Handleidingen van alle EXIT trampolines vind je (ook) op onze website onder het product.

Hebben veiligheidstegels onderhoud nodig?

Nee, zodra de veiligheidstegels om de trampoline liggen heb je er geen omkijken meer naar.

Hoe voorkom ik vuil tussen de gaten van veiligheidstegels?

Er is geen mogelijkheid tot het ontstaan van vuil tussen de gaten van de veiligheidstegels, omdat deze gaten worden opgevuld met vulzand. Hier gaat gras tussen groeien zodat er uiteindelijk één geheel ontstaat met de grasmat. De gaten in de tegels blijven dus niet open.

Bieden jullie vulzand aan voor veiligheidstegels?

Nee, EXIT ingraaftrampolines met veiligheidstegels worden niet geleverd met vulzand.

Zijn de veiligheidstegels UV- bestendig?

Ja, onze veiligheidstegels zijn UV- bestendig. De kleur van de tegels zal groen blijven. Na een tijdje zullen de tegels bovendien uit het zicht zijn: door de gaten van de tegels gaat gras groeien.

Is het mogelijk om gras te maaien met veiligheidstegels?

Ja, in de veiligheidstegels van EXIT Toys zitten gaten waar gras doorheen groeit. Je kunt eenvoudig met de grasmaaier over de tegels maaien.

Trampoline en robotmaaier
Gaan robotmaaiers en trampolines samen?

Ja, voor trampolines op poten gaat dit perfect met een EXIT robotmaaierstop. Heb je een EXIT Lotus of Elegant trampoline? Bestel dan de robotmaaierstop voor Lotus en Elegant trampolines. Je kunt ook houten planken rondom de trampoline leggen of er perimaterdraad omheen spannen. Zo kan de robotmaaier niet onder de trampoline terechtkomen. Met de robotmaaierstops van EXIT Toys kan de robotmaaier dichter langs de trampoline maaien dan met planken of perimaterdraad

Gaan EXIT Lotus en Elegant trampolines samen met mijn robotmaaier?

Ja, EXIT Toys heeft een robotmaaierstop speciaal voor Lotus en Elegant trampolines. Met deze robotmaaierstop worden de L-vormige poten van de trampoline niet over het hoofd gezien. Heb je een andere EXIT trampoline? Dan kun je de robotmaaierstop M of robotmaaierstop L gebruiken, afhankelijk van de afstand tussen de W-poten.

Headerlogo

Welkom bij EXIT Toys!

Onze website maakt gebruik van cookies. Zo gebruiken wij functionele, analytische en tracking cookies om het verkeer op onze website te analyseren en om content te personaliseren. Hierdoor kunnen we de gebruikservaring op de website te verbeteren.

Door op 'Aanpassen' te klikken, leest je meer over de specifieke soorten cookies en kunt je jouw voorkeuren aanpassen. Door op 'Alle cookies toestaan' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.

Cookies aanpassen

Noodzakelijke cookies zijn nodig om de website functioneel te houden. Deze cookies zorgen er onder andere voor dat je afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk
Door analytische cookies te verzamelen bedrijpen wij beter hoe onze website wordt gebruikt. Met deze gegevens kunnen wij onze website aanpassen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens wordt anoniem gedaan.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die worden bezocht. Het doel hiervan is om relevantie informatie en advertenties te tonen aan deze gebruikers.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan